Menjador

El menjador escolar és un espai educatiu on es potencia el desenvolupament d’hàbits saludables per part dels infants, tant en l’alimentació, com en la conducta i en la higiene.

L'AMPA és l’encarregada de gestionar el servei de menjador a través de l’empresa de serveis d’àpats PLAGESPORT, que aquest curs vinent 2022-23 continuarà oferint aquest servei de cuina i monitoratge.

Durant l’horari interlectiu els nens i nenes, apart de dinar, també poden fer activitats extraescolars.

Cada any es revisa el pla de funcionament del menjador on es poden trobar més detalls de com funciona aquest servei. A final de curs es prepara una memòria d’activitats del curs i es fa una valoració del seu funcionament amb aspectes a millorar si cal. 

Per a qualsevol qüestió relacionada amb el menjador, no dubteu en contactar-nos mitjançant el correu electrònic: menjador@ampavalldelterri.cat

Per a qualsevol modificació de dades; compte bancari, modalitat del servei, dades de contacte, etc. Podeu enviar un correu electrònic a: menjador@ampavalldelterri.cat i/o info@plagesport.com

 

 

Informació addicional

INSCRIPCIONS CURS 2022/2023

INSCRIPCIONS CURS 2022/2023

∗∗∗

PER A REALITZAR LA INSCRIPCIÓ PREMEU EL SEGÜENT ENLLAÇ   

∗∗

Aquest curs vinent 2022-2023 PLAGESPORT continuarà gestionant el servei de cuina i monitoratge de l’escola La Vall Del Terri.

D’acord amb la Llei de protecció de dades de caràcter personal (Llei orgànica 15/1999 de 13 de desembre de protecció de dades de caràcter personal) i el nou Reglament europeu de protecció de dades (RGPD 25 de maig del 2018), totes les dades recollides al formulari d’inscripció del servei de menjador formaran part de la base de dades de l'AMPA i de PLAGESPORT.

Per modificar, rectificar o cancelar dades no cal tornar a enviar el formulari d'inscripció, només enviar un mail al correu de l'Ampa menjador@ampavalldelterri.cat

 

Recordar que us podeu posar en contacte amb Plagesport a través del correu electrònic administracio@plagesport.com o per telèfon 609 062 332 (Anna).

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

Informació addicional

MENÚ MENSUAL

MENÚ MENSUAL

  MENÚ Març 2023

       MENÚ Març sense fruits secs 2023

 MENÚ Març Sense Lactosa 2023

MENÚ Març sense ou 2023 

        MENÚ Març JAN 2023

 

 

 

Des de l’AMPA apostem per un servei de menjador amb productes i proveïdors de proximitat i qualitat. La comissió de menjador s’ocupa de revisar l’elaboració dels menús, seguint les directives de la Generalitat de Catalunya, publicades a la guia per a famílies i escoles: L’alimentació saludable en l’etapa escolar

Informe PReME (programa de valoració de menús escolars)

La Generalitat de Catalunya revisa cada dos anys la programació dels menús escolars. En aquest enllaç podeu visualitzar l'informe de valoració que va fer de la programació del mes de març del curs 2020/2021, i en aquest altre enllaç la revisió que s'ha fet aquest curs 2021/2022.

PARTICULARITATS:

Aquest any, al menú, hi trobareu propostes de sopar, en funció del que s'ha donat al dinar, per acabar de dur a terme una alimentació saludable i equilibrada

 

VARIACIONS A LA DIETA:

Dieta astringent: elaborada amb arròs o patata i pastanaga, peix o pollastre a la planxa, i poma

    Al·lèrgia a l'ou

Es substituirà per peix o carn. Els aliments amb traça d'ou seran substituits per pastes i pa ratllat sense ou

    Intolerància a la lactosa S'adaptarà el menú en aliments sense lactosa
    Celíacs

S'adaptarà el menú amb productes sense gluten (farines,pasta, pa ratllat, entre altres)

    Proteïna de  la vaca Es substituirà per carn o ou
    Al·lèrgia al peix Es substituirà per carn o ou
    Altres intoleràncies i/o al·lèrgies Es substituirà per altres aliments
    Fruita Es substituirà per una altra peça de fruita


PETITS CANVIS PER MENJAR MILLOR:

MÉS: Fruites i hortalisses, llegums, fruita seca, vida activa i social.


CANVIEU A: Aigua, aliments integrals, oli d'oliva verge, aliments de temporada i proximitat.


MENYS: Sal, sucres, carn vermella i processada, aliments ultraprocessats.Funcionament

Funcionament

Tots els alumnes de l’escola La Vall Del Terri podran fer ús del servei de menjador.

S'haurà de fer la inscripció a través del següent enllaç

Els alumnes que tinguin alguna intolerància i/o al·lèrgies hauran d'especificar-ho al mateix formulari d'inscripció i adjuntar l'informe mèdic, així com en el cas que s'hagi de donar algun medicament i/o altra informació que creieu oportuna.

A l'apartat de Normativa d'ús podeu consultar la Normativa Menjador pel curs 22/23 que haureu d'acceptar durant el procés d'inscripció al formulari.

 

 

PROVEÏDORS

Voleu saber quins són els nostres proveïdors de confiança?

Cliqueu aquí

 

PRESENTACIÓ DELS MONITORS: 

Voleu saber quins són els nostres monitors?

Cliqueu aquí

 

HORARIS: 

L’horari del servei és de 12:30h a 15h i es distribueix en 2 torns:

1r Torn: de 12:30h a 13:30h amb els alumnes d’infantil i de primer i segon.

2n Torn: de 13:30h a 14:30h amb la resta dels alumnes de primària (de 3r a 6è).

 

ACTIVITATS: 

Durant l’horari interlectiu els nens i nenes, a part de dinar, també poden fer activitats extraescolars.

Seguint les normes del Departament d’Ensenyament de la Generalitat, que també han estat aprovades per la Comissió de Menjador, els nens i nenes que facin ús d’aquest servei al migdia no podran sortir del recinte escolar per fer activitats extraescolars fora d’aquestes instal·lacions. Sí que és possible com sempre sortir per raons familiars o visites mèdiques, sempre que hagin estat notificades a través dels diferents canals que tenim els pares per comunicar-nos amb l’escola.

Recordar que per a participar en les extraescolars del migdia, és OBLIGATORI QUEDAR-SE A DINAR a l'escola els dies que es realitza l'activitat (d’acord amb el Pla d’actuació de l’Escola La Vall del Terri).

 

PREUS I COBRAMENT: 

El preu del menú és 5,75€/dia per a tot l’alumnat d’Educació Infantil i Primària, així com les diferents modalitats de servei.
 

El cobrament mensual s’efectuarà mitjançant rebut bancari entre el dia 1 i 5 del mes següent (rebut vençut). Els dies de no utilització del servei per causes de malaltia i/o causes particulars, sempre que es notifiqui, no se'ls cobrarà el servei.

En el cas d’un rebut retornat, una vegada notificat telefònicament i/o per carta, la persona interessada ha d’abonar l’import corresponent, més un recàrrec de 6€, en un període màxim de quatre dies escolars. Els imports pendents s’abonaran directament a PLAGESPORT fent un ingrés a: ES79 2100 1750 1002 0002 1680 (La Caixa). Un rebut retornat no es pot tornar a emetre. Les famílies que tinguin dos rebuts pendents de liquidar es valorarà amb direcció de l’escola i AMPA per la continuïtat del servei.

En el cas de voler fer algun canvi i/o rectificació de les dades obtingudes (canvi de dades bancàries, número de contacte...) s’ha de notificar abans d’acabar el mes a administracio@plagesport.com o el número 609 062 332 (Anna).

 

Normativa d'ús

Normativa d'ús

AQUÍ podeu consultar la normativa del servei de menjador referent a l’aplicació de faltes i sancions per al curs 2022-2023

Al realitzar el procés d'inscripció al menjador caldrà acceptar-la per a poder completar la inscripció correctament.

És obligatori accepatar-la per a poder fer ús del menjador.

 

 

 

 

Informació addicional

BECA MENJADOR

BECA MENJADOR

TINC UNA BECA MENJADOR, COM PUC UTILITZAR L’AJUT?

 

La beca cal aplicar-la segons el que el mateix Consell Comarcal del Pla de l'Estany estableix a les bases reguladores per a l'atorgament de l'ajut que heu sol·licitat.

Podeu consultar les bases reguladores clicant aquí, trobareu la informació a l'apartat núm. 19, a la pàgina 15 del document. 

Seguint aquests criteris, cada inici de curs la comissió de menjador calculem quants dies al mes podeu utilitzar la beca i elaborem la graella “Aplicació Beca 70%”, que adjuntem a peu de pàgina.

Si algun mes no heu pogut fer servir el nombre total de dies becats que estan estipulats en aquesta graella, per malaltia, visita mèdica, excursió o altres raons, aquests dies becats no els perdeu, ja que els podreu fer servir (recuperar) al mes següent o al llarg del curs.

 

Però, si algun mes feu servir el servei més dies dels estipulats, l'empresa Plagesport us girarà el rebut pertinent i haureu d'assumir el cost total dels menús corresponent als dies que feu servir de més el servei. Aquest curs el preu del menú per a les famílies és de 5,75 €.

 

Us adjuntem la graella d'aplicació de la beca, per al curs actual 2022/2023:

Aplicació Beca 70%

Setembre:

12 dies

Gener:

12 dies

Abril:

10 dies

Octubre:

14 dies

Febrer:

14 dies

Maig:

14 dies

Novembre:

15 dies

Març:

15 dies

Juny:

  9 dies

Desembre:

11 dies

 

 

 

 

 

Sempre que us sigui necessari, trobareu aquesta informació penjada a la secció de menjador, a la pàgina web de l'AMPA.

Restem a la vostra disposició per a qualsevol consulta i/o aclariment.

Presentació dels Monitors

Presentació dels Monitors

Us presentem l'equip de monitors/es i cuineres del Servei de Menjador d'aquest curs 2020-2021, per tal que coneixeu les persones que estan a càrrec de cada grup al migdia:

 

EQUIP DE MONITORATGE I CUINA

 

 

 

QUIMA

Sóc la Quima.
Porto 9 anys a l’escola i els últims anys estic amb els nens i nenes de P3.

 

 

 

 

 

MONTSE

Hola, sóc la Montse Fuentes. Porto 23 anys a l’escola i aquest curs vinent portaré el grup de P4.

 

 

 

 

 

    CONXITA

    Hola, sóc la Conxita Sureda. Porto 17 anys de monitora a l’escola.
    Aquest curs vinent portaré el grup de P5

 

 

 

 

MARIONA

Aquest curs vinent seré la monitora de 1r.

 

 

 

 

 

TERESA

Sóc la Teresa, 
Fa 25 anys que treballo a l’escola de Cornellà del Terri en el servei de menjador, i aquest curs vinent seré la monitora de 2n.

 

 

 

 

QUIMI

Hola sóc la Quimi! Porto 4 anys a l’escola i estic amb el grup de 3r.

 

 

 

 

 

ANDRI

Monitora de 4rt.

 

 

 

 

 

NATI

Hola!! Soc la Nati. Seré la monitora del grup de 5è

 

 

 

 

 

MARTA

Soc la Marta. Seré la monitora del grup de 6è

 

 

 

 

 

 

 

FINA

Sóc la Fina, la cuinera de l'escola Vall del Terri

 

 

 

 

 

 

AGUSTINA

Hola!! Sóc l’Agustina Galera i fa 17 anys que treballo a l’escola La Vall del Terri. Sóc ajudant de cuina.

 

 

 

 

 

Contacte

Contacte

Per a qualsevol qüestió relacionada amb el menjador, no dubteu en contactar a la comissió de menjador de l'AMPA mitjançant el correu electrònic: menjador@ampavalldelterri.cat

La coordinadora de monitoratge de PLAGESPORT es diu Pili. Per a qualsevol incident amb les vostres filles o fills us podeu dirigir :

De dilluns a divendres amb visita personalitzada d'11 a 12h o bé en aquest mateix horari telefònicament a través del número 620118833

 

Resultats Enquesta Satisfacció Servei Menjador

Resultats Enquesta Satisfacció Servei Menjador

Hola famílies,

Us fem arribar l'informe que hem elaborat la Comissió de Menjador, amb els resultats obtinguts a l'Enquesta de Satisfacció del Servei de Menjador que es va realitzar aquest curs 2019/2020.

En aquest informe hi trobareu tota la informació referent al servei i les millores previstes per a un bon funcionament del mateix.

 

El nostre més sincer agraïment a tothom que ha participat a l'enquesta 

Informació addicional

*RECOMANACIONS SOBRE L'ALIMENTACIÓ SALUDABLE A L'ETAPA ESCOLAR*

*RECOMANACIONS SOBRE L'ALIMENTACIÓ SALUDABLE A L'ETAPA ESCOLAR*

Des de l'agència de Salut Pública de Catalunya conjuntament amb el departament d'Ensenyament, han editat la guia  "Recomanacions sobre l'alimentació saludable a l'etapa escolar".

Aquestes recomanacions no són de caràcter obligatori, però en un futur pròxim les aniran introduint com a sí. La idea és, poc a poc anar-les introduint en els menús diaris de l'escola. Aquests canvis no són fàcils i també cal una adaptació no només pels infants, sinó també per les famílies.

Uns punts a resaltar d'aquesta guia són:

- Volum i quantitats dels aliments.
- Entorn saludable.
- Aliments de proximitat i de temporada (si algun aliment és ecològic, és un valor afegit).
- Reducció del malbaratament d'aliments.
- Cereals integrals (Substituir cereals refinats)
- Reduir la proteïna animal (carn i peix).
- Augmentar proteïna vegetal (sobretot llegum).

Tots aquests punts des de  PLAGESPORT ja s'estan treballant i, els menús contemplen aquestes recomanacions.

El punt més difícil a treballar és la freqüència recomanable de la reducció de la carn i el peix, i potenciar més la proteïna vegetal. 

Per això us fem arribar aquesta guia, per tenir més informació sobre la dieta saludable en l'etapa escolar.

També hem de ser conscients que totes aquestes recomanacions poden tenir un cost més alt de la primera matèria.