Menjador

El menjador escolar és un espai educatiu on es potencia el desenvolupament d’hàbits saludables per part dels infants, tant en l’alimentació, com en la conducta i en la higiene.

L'AMPA és l’encarregada de gestionar el servei de menjador a través de l’empresa de serveis d’àpats PLAGESPORT, que aquest curs vinent 2021-22 continuarà oferint aquest servei de cuina i monitoratge.

Durant l’horari interlectiu els nens i nenes, apart de dinar, també poden fer activitats extraescolars.

Cada any es revisa el pla de funcionament del menjador on es poden trobar més detalls de com funciona aquest servei. A final de curs es prepara una memòria d’activitats del curs i es fa una valoració del seu funcionament amb aspectes a millorar si cal. 

Per a qualsevol qüestió relacionada amb el menjador, no dubteu en contactar-nos mitjançant el correu electrònic: menjador@ampavalldelterri.cat

Per a qualsevol modificació de dades; compte bancari, modalitat del servei, dades de contacte, etc. Podeu enviar un correu electrònic a: menjador@ampavalldelterri.cat i/o info@plagesport.com

 

 

INSCRIPCIONS CURS 2021-2022

INSCRIPCIONS CURS 2021-2022

∗∗∗

PER A REALITZAR LA INSCRIPCIÓ PREMEU EL SEGÜENT ENLLAÇ   

∗∗

Aquest curs vinent 2021-2022 PLAGESPORT continuarà gestionant el servei de cuina i monitoratge de l’escola La Vall Del Terri.

Es continuarà seguint les mesures establertes pel Departament d’Educació en el “Pla d’actuació per a centres educatius en el marc de la pandèmia COVID-19”.

D’acord amb la Llei de protecció de dades de caràcter personal (Llei orgànica 15/1999 de 13 de desembre de protecció de dades de caràcter personal) i el nou Reglament europeu de protecció de dades (RGPD 25 de maig del 2018), totes les dades recollides al formulari d’inscripció del servei de menjador formaran part de la base de dades de l'AMPA i de PLAGESPORT.

Per modificar, rectificar o cancelar dades no cal tornar a enviar el formulari d'inscripció, només enviar un mail al correu de l'Ampa menjador@ampavalldelterri.cat

 

Recordar que us podeu posar en contacte amb Plagesport a través del correu electrònic info@plagesport.com o el 609 062 332 (Anna).

 

 

 

FUNCIONAMENT

 NORMATIVA

 BECA MENJADOR

 

 

 

 

 

 
 

 

 

MENÚ MENSUAL

MENÚ MENSUAL

  MENÚ GENER

  MENÚ GENER SENSE FRUITS SECS

  MENÚ GENER SENSE GLUTEN

  MENÚ GENER SENSE LACTOSA

  MENÚ GENER SENSE OU

 MENÚ GENER SENSE LLEGUM, FRUITA, TOMATA I INTEGRAL (PENDENT)

 

    

** POSSIBLES CANVIS EN ELS MENÚS ESCOLARS D'ÚLTIMA HORA **

Degut a la situació actual amb el Covid19 i amb els protocols de confinament que s'estan seguint des de la Generalitat de Catalunya, molts proveïdors d'aliments no compren tot el volum que compraven abans de la pandèmia, degut a què els ha baixat la demanda de productes amb el tancament del sector hostaler.

Per aquest motiu, podem trobar que algun dia dins el menú escolar hi hagi petites variacions, degut a què el producte que s'ha demanat per al menú no ha estat servit i han hagut de fer un canvi d'última hora dins d'aquest, sempre intentant respectar al màxim l'equilibri del menú i les intoleràncies i al·lèrgies de cada infant.

 

PARTICULARITATS:

Aquest any, al menú, hi trobareu propostes de sopar, en funció del que s'ha donat al dinar, per acabar de dur a terme una alimentació saludable i equilibrada

 

VARIACIONS A LA DIETA:

Dieta astringent: elaborada amb arròs o patata i pastanaga, peix o pollastre a la planxa, i poma

    Al·lèrgia a l'ou

Es substituirà per peix o carn. Els aliments amb traça d'ou seran substituits per pastes i pa ratllat sense ou

    Intolerància a la lactosa S'adaptarà el menú en aliments sense lactosa
    Celíacs

S'adaptarà el menú amb productes sense gluten (farines,pasta, pa ratllat, entre altres)

    Proteïna de  la vaca Es substituirà per carn o ou
    Al·lèrgia al peix Es substituirà per carn o ou
    Altres intoleràncies i/o al·lèrgies Es substituirà per altres aliments
    Fruita Es substituirà per una altra peça de fruita


PETITS CANVIS PER MENJAR MILLOR:

MÉS: Fruites i hortalisses, llegums, fruita seca, vida activa i social.


CANVIEU A: Aigua, aliments integrals, oli d'oliva verge, aliments de temporada i proximitat.


MENYS: Sal, sucres, carn vermella i processada, aliments ultraprocessats.Funcionament

Funcionament

Tots els alumnes de l’escola La Vall Del Terri podran fer ús del servei de menjador.

S'haurà de fer la inscripció a través del següent enllaç

Els alumnes que tinguin alguna intolerància i/o al·lèrgies hauran d'especificar-ho al mateix formulari d'inscripció i adjuntar l'informe mèdic, així com en el cas que s'hagi de donar algun medicament i/o altra informació que creieu oportuna.

A l'apartat de Normativa d'ús podeu consultar la Normativa Menjador pel curs 21/22 que haureu d'acceptar durant el procés d'inscripció al formulari.

 

 

PROVEÏDORS

Voleu saber quins son els nostres proveïdors de confiança?

Cliqueu aquí

 

PRESENTACIÓ DELS MONITORS: 

Voleu saber quins són els nostres monitors?

Cliqueu aquí

 

HORARIS: 

L’horari del servei és de 12:30h a 15h i es distribueix en 2 torns:

1r Torn: de 12:30h a 13:30h amb els alumnes d’infantil i de primer i segon.

*Per motius d'espais disponibles i seguint el Pla d'actuació per al curs 2021-2022 per a centres educatius en el marc de la pandèmia, el curs de 2n continuarà en aquest torn

2n Torn: de 13:30h a 14:30h amb la resta dels alumnes de primària (de 3r a 6è).

 

ACTIVITATS: 

Durant l’horari interlectiu els nens i nenes, a part de dinar, també poden fer activitats extraescolars.

Seguint les normes del Departament d’Ensenyament de la Generalitat, que també han estat aprovades per la Comissió de Menjador, els nens i nenes que facin ús d’aquest servei al migdia no podran sortir del recinte escolar per fer activitats extraescolars fora d’aquestes instal·lacions. Sí que és possible com sempre sortir per raons familiars o visites mèdiques, sempre que hagin estat notificades a través dels diferents canals que tenim els pares per comunicar-nos amb l’escola.

Recordar que per a participar en les extraescolars del migdia, és OBLIGATORI QUEDAR-SE A DINAR a l'escola els dies que es realitza l'activitat (d’acord amb el Pla d’actuació de l’Escola La Vall del Terri).

 

PREUS I COBRAMENT: 

El preu del menú és 5,75€/dia per a tot l’alumnat d’Educació Infantil i Primària, així com les diferents modalitats de servei.
Per tal de continuar garantint les mesures marcades pel Departament d'Ensenyament arrel de la situació derivada del COVID-19, es necessitarà el mateix personal que el curs passat.
L’AMPA de forma excepcional, aquest curs continuarà fent-se càrrec d’una part del cost 0,20€/menú, de forma que el cost final del menú per a les famílies no variarà respecte el curs anterior -> El cost per a les famílies serà de 5,55€/menú.
 
 

El cobrament mensual s’efectuarà mitjançant rebut bancari entre el dia 1 i 5 del mes següent (rebut vençut). Els dies de no utilització del servei per causes de malaltia i/o causes particulars, sempre que es notifiqui, no se'ls cobrarà el servei.

En el cas d’un rebut retornat, una vegada notificat telefònicament i/o per carta, la persona interessada ha d’abonar l’import corresponent, més un recàrrec de 6€, en un període màxim de quatre dies escolars. Els imports pendents s’abonaran directament a PLAGESPORT fent un ingrés a: ES79 2100 1750 1002 0002 1680 (La Caixa). Un rebut retornat no es pot tornar a emetre. Les famílies que tinguin dos rebuts pendents de liquidar es valorarà amb direcció de l’escola i AMPA per la continuïtat del servei.

En el cas de voler fer algun canvi i/o rectificació de les dades obtingudes (canvi de dades bancàries, número de contacte...) s’ha de notificar abans d’acabar el mes a info@plagesport.com o el número 609 062 332 (Anna).

Els alumnes que vulguin utilitzar el servei de menjador de forma EVENTUAL també cal omplir la fitxa amb les dades, ja que si un dia volen fer ús del servei de menjador, es girarà un rebut bancari. NO hi haurà el funcionament per tiquets.

 

 

Normativa d'ús

Normativa d'ús

AQUÍ, podeu consultar la normativa del servei de menjador referent a l’aplicació de faltes i sancions per al curs 2021-2022

Al realitzar el procés d'inscripció al menjador caldrà acceptar-la per a poder completar la inscripció correctament.

És obligatori accepatar-la per a poder fer ús del menjador.

 

 

 

 

Informació addicional

BECA MENJADOR

BECA MENJADOR

TINC UNA BECA MENJADOR, COM PUC UTILITZAR L’AJUT?

La beca cal aplicar-la segons el que el propi Consell Comarcal del Pla de l'Estany estableix a les bases reguladores per a l'atorgament de l'ajut que heu sol·licitat.

Podeu consultar les bases reguladores mitjançant el següent enllaç: https://www.plaestany.cat/Portals/0/6_%20Bases_reguladores_definitives.pdf

Trobareu la informació a l'apartat nº 19, a la pàgina 14 del document. 

Seguint aquests criteris, cada inici de curs la comissió de menjador calculem quants dies al mes podeu utilitzar la beca i elaborem la graella “Aplicació Beca 70%”, que adjuntem a peu de pàgina.

Si algun mes no heu pogut utilitzar el numero total de dies becats que estan estipulats en aquesta graella, per malaltia, visita mèdica, excursió o altres raons, aquests dies becats no els perdeu, ja que els podreu utilitzar al mes següent o al llarg del curs.

 

Però, si algun mes utilitzeu el servei més dies dels estipulats, l'empresa Plagesport us girarà el rebut pertinent i haureu d'assumir el cost total del menú corresponent als dies que utilitzeu de més el servei, aquest curs el preu del menú per a les famílies és de 5,55€.

 

Us adjuntem la graella d'aplicació de la beca, per al curs actual 2021/2022:

 

 

 

Presentació dels Monitors

Presentació dels Monitors

Us presentem l'equip de monitors/es i cuineres del Servei de Menjador d'aquest curs 2020-2021, per tal que coneixeu les persones que estan a càrrec de cada grup al migdia:

 

EQUIP DE MONITORATGE I CUINA

 

 

 

QUIMA

Sóc la Quima.
Porto 9 anys a l’escola i els últims anys estic amb els nens i nenes de P3.

 

 

 

 

 

MONTSE

Hola, sóc la Montse Fuentes. Porto 23 anys a l’escola i aquest curs vinent portaré el grup de P4.

 

 

 

 

 

CONXITA

Hola, sóc la Conxita Sureda. Porto 17 anys de monitora a l’escola.
Aquest curs vinent portaré el grup de P5

 

 

 

 

MARIA

Aquest curs vinent seré la monitora de 1r.

 

 

 

 

 

TERESA

Sóc la Teresa, 
Fa 25 anys que treballo a l’escola de Cornellà del Terri en el servei de menjador, i aquest curs vinent seré la monitora de 2n.

 

 

 

 

QUIMI

Hola sóc la Quimi! Porto 4 anys a l’escola i estic amb el grup de 3r.

 

 

 

 

 

PILI

Monitora de 4rt i Coordinadora del Menjador.

 

 

 

 

 

PAU

Hola sóc en Pau! És el meu primer any a l’escola i en tinc moltes ganes.
Estic amb el curs de 5è i ens ho passem súper!

 

 

 

 

 

NATI

Hola!! Sóc la Nati. Seré la monitora del grup de 6è

 

 

 

 

 

 

CLARA

Hola sóc la Clara López!
És el meu primer any a l’escola i estic amb el grup de 6è.
Estic molt contenta amb ells, formem un gran equip!

 

 

 

 

 

MARTA

Hola, sóc la Marta Font.
És el primer any que estic de monitora de menjador a l’escola Vall del Terri. Faig reforç a tots els grups.

 

 

 

 

 

 

FINA

Sóc la Fina, la cuinera de l'escola Vall del Terri

 

 

 

 

 

 

AGUSTINA

Hola!! Sóc l’Agustina Galera i fa 17 anys que treballo a l’escola La Vall del Terri. Sóc ajudant de cuina.

 

 

 

 

 

Contacte

Contacte

Per a qualsevol qüestió relacionada amb el menjador, no dubteu en contactar a la comissió de menjador de l'AMPA mitjançant el correu electrònic: menjador@ampavalldelterri.cat

La coordinadora de monitoratge de PLAGESPORT es diu Pili. Per a qualsevol incident amb les vostres filles o fills us podeu dirigir :

De dilluns a divendres amb visita personalitzada d'11 a 12h o bé en aquest mateix horari telefònicament a través del número 620118833

 

Resultats Enquesta Satisfacció Servei Menjador

Resultats Enquesta Satisfacció Servei Menjador

Hola famílies,

Us fem arribar l'informe que hem elaborat la Comissió de Menjador, amb els resultats obtinguts a l'Enquesta de Satisfacció del Servei de Menjador que es va realitzar aquest curs 2019/2020.

En aquest informe hi trobareu tota la informació referent al servei i les millores previstes per a un bon funcionament del mateix.

 

El nostre més sincer agraïment a tothom que ha participat a l'enquesta 

Informació addicional

*RECOMANACIONS SOBRE L'ALIMENTACIÓ SALUDABLE A L'ETAPA ESCOLAR*

*RECOMANACIONS SOBRE L'ALIMENTACIÓ SALUDABLE A L'ETAPA ESCOLAR*

Des de l'agència de Salut Pública de Catalunya conjuntament amb el departament d'Ensenyament, han editat la guia  "Recomanacions sobre l'alimentació saludable a l'etapa escolar".

Aquestes recomanacions no són de caràcter obligatori, però en un futur pròxim les aniran introduint com a sí. La idea és, poc a poc anar-les introduint en els menús diaris de l'escola. Aquests canvis no són fàcils i també cal una adaptació no només pels infants, sinó també per les famílies.

Uns punts a resaltar d'aquesta guia són:

- Volum i quantitats dels aliments.
- Entorn saludable.
- Aliments de proximitat i de temporada (si algun aliment és ecològic, és un valor afegit).
- Reducció del malbaratament d'aliments.
- Cereals integrals (Substituir cereals refinats)
- Reduir la proteïna animal (carn i peix).
- Augmentar proteïna vegetal (sobretot llegum).

Tots aquests punts des de  PLAGESPORT ja s'estan treballant i, els menús contemplen aquestes recomanacions.

El punt més difícil a treballar és la freqüència recomanable de la reducció de la carn i el peix, i potenciar més la proteïna vegetal. 

Per això us fem arribar aquesta guia, per tenir més informació sobre la dieta saludable en l'etapa escolar.

També hem de ser conscients que totes aquestes recomanacions poden tenir un cost més alt de la primera matèria.